حسادت در روابط عاشقانه
برخی حسادت را جزیی از رابطه می دانند و معتقدند که اگر عشقی هست، حسادت هم در کنار آن هست. اما این یک تصور غلط رایج است که حسادت علامت عشق است. چه چیزی باعث می شود که حسادت در رابطه ریشه کند. حسادت می تواند یک مسئله مهم در روابط باشد.
حسادت یک احساس عاطفی پیچیده است که شامل ترس از رها شدن ، خشم و تحقیر است. این حس هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار می دهد و اغلب زمانی ایجاد می شود که احساس شود رابطه توسط یک شخص ثالث تهدید شده است. البته این تهدید ممکن است واقعی باشد و یا تنها تصور شود.
حسادت تنها به روابط عاشقانه محدود نمی شود، حسادت نیز می تواند در میان خواهر و برادر برای توجه والدین، در میان همکاران یا در دوستی ایجاد می شود. حسادت بین دو نفر اتفاق می افتد و بهترین نوع آن اینست که “من می خواهم آنچه شما دارید را به دست بیاورم”.
گرچه حسادت یک تجربه عاطفی دردناک است، روانشناسان تکاملی آن را نه به عنوان یک احساس برای سرکوب، بلکه به عنوان یک سیگنال، یک زنگ هشدار می دانند که یک رابطه ارزشمند در معرض خطر است.
همسر حسود چه احساسی دارد؟
همسر حسود بسیاری از احساسات از جمله ترس، خشم، تحقیر، حس شکست، شک، تهدید، غم، درد و … را تجربه می کنند. “حسادت ما را در ناامیدی نگه می دارد و باعث می شود که ما غم انگیز باشیم. این یک احساس افسردگی است که ما نمی توانیم در مورد آن حتی به بهترین دوستانمان بگوییم. در نتیجه اگر احساس حسادت در ما از بین نرود و یا اجازه رشد داده شود، مانند یک سم آهسته روی طبیعت سالم روح ما کار می کند. ” جیان راجرز.
- اگر حسادت الگوی رفتاری است که در رابطه همیشه تکرار می شود، به عنوان یک از یک مشاور ازدواج حرفه ای کمک بگیرید.
علت حسادت چیست؟
حسادت مانند بسیاری از احساسات دیگر است که از درون ما ایجاد می شود. بخش بزرگی از این مشکل در درون شما قرار دارد. ریشه های احتمالی حسادت ممکن است:
- عدم اعتماد به نفس: دلیل اصلی احساس حسادت، شک و تردید شما در مورد توانایی ها و مهارت های شما است. اگر شما صد درصد اطمینان از خودتان داشتید، هرگز از حس حسادت رنج نخواهید برد.
- خودپنداری ضعیف: داشتن یک تصویر ضعیف، عامل دیگری از حسادت است. اگر اعتقاد دارید که شما زشت هستید یا اینکه آن شخص خوش تیپی نیستید، احتمال دارد هر وقت که کسی را دیدید که بهتر از شماست، حسادت را تجربه کنید.
- ترس: یکی از ریشه های ناشی از حسادت، ترس است. این ترس می تواند ترس از تنهایی، ترس از رد شدن یا ترس از دست دادن عشق شریک زندگیتان باشد.
- ناامنی: احساس ناامنی نتیجه دو دلیل می باشد. یکی تصویر ضعیف از خود و دیگری عدم اعتماد به نفس که می تواند منجر به ایجاد احساس ناامنی نسبت به یک رابطه شود و این می تواند دلیل محکمی باشد که می تواند شما را حسود کند.
حسادت همچنین می تواند با عوامل بسیار دیگری ایجاد شود که در زیر به آنها اشاره شده است.
- به طور کلی انتظارات غیر واقعی در مورد ازدواج.
- انتظارات غیر واقعی نسبت به رابطه تان با همسرتان.
- احساس غلط مالکیت به همسرتان.
- تجربه رها شدن در گذشته.
- اعتماد به نفس ضعیف
- ناامنی
- ترس از رها شدن یا خیانت
- ترس از دست دادن کسی یا چیزی مهم برای آنها.
- مالکیت شدید
- میل به کنترل
پیامدهای حسادت در ازدواج چیست؟
همسر حسود با حسادت مجبور می شود تا ارتباطات، روابط و محل سکونت شریک زندگی خود را تحت تاثیر قرار دهد؛ تلاش برای پایین آوردن اعتماد به نفس شریک؛ یا حتی موجب رفتار خشونت آمیز می شود. هنگامی که شخصی حسادت می کند، ممکن است شروع به حمله به فضای خصوصی شریک زندگی خود کند، طبیعتا همسر شما از اینکه شما به حریم خصوصی اش وارد شده اید، ناراحت و یا خشمگین خواهد شد.
همسر حسود علاوه بر اینکه شریک زندگی خود را اذیت می کند، شخص را نیز آزرده می کند. حسادت علاوه بر این پیامدهایی برای شخص به وجود می آورد. برخی از حساسیتها یا واکنشهای حسادت نیز ممکن است عبارتند از:
- نفرت
- افزایش فقدان اعتماد به نفس
- خشم
- استدلال های بیشتر
- نیاز به اطمینان مداوم.
- افسردگی.
- میل به انتقام
- پرسش های مستمر
- واکنش های فیزیکی مانند لرزش، سرگیجه، تغییر در الگوهای خواب و تغییر در عادات غذایی.
- پایان زندگی مشترک
افرادی که احساس امنیت می کنند و به خودشان اعتماد دارند نسبت به دیگران کمتر حسادت کنند، در حالی که کسانی که در زندگی خود رها شده یا خیانت کرده اند می توانند با حسادت غرق شوند. اگر احساس حسادت می کنید، در نهایت، حسادت روابط شما را از بین می برد و باعث از بین رفتن زندگی مشترک شما می شود. حسادت راهی برای کنترل رابطه و کنترل شریک زندگی شما نیست.
شدت حسادت با توجه به وضعیت متفاوت است
- اگر از کسی نفرت دارید، احتمالا اگر او در دستیابی به چیزی موفق شود، احساس حسادت بیشتری نسبت به او خواهد داشت.
- اگر شخص را خیلی مورد نفرت شما نباشد، درجه احساس حسادت کمتر خواهد بود.
- از سوی دیگر، اگر فردی که واقعا دوستش دارید چیزی به دست آورد، ممکن است به هیچ وجه حسادت نکنید.
عواقب حسادت در زندگی زناشویی
- حسادت می تواند برای یک رابطه بسیار مضر باشد. در بهترین حالت، شریک حسود به طور مداوم به دنبال اطمینان است که او تنها نیست و هیچکس تهدیدی برای جایگزینی او نیست.
- یک شریک حسود ممکن است تلاش کند که اقدامات شریک زندگی خود را کنترل کند، در خانه و رفت و آمد، تماس ها، متون یا ایمیل او نظارت شود. این رفتار یک الگوی بی اعتمادی را ایجاد می کند که ناسالم است و در نهایت منجر می شود که رابطه بین زوجین سقوط کند.
- پایه و اساس هر رابطه سالم و شاد، اعتماد و احترام است. فردی که با حسادت مبارزه می کند، قادر به اعتماد به فردی که با او در رابطه است، نیست.
- حسادت باعث می شود که رفتار و احساس عشق و محبت از بین می برد. همچنین باعث ایجاد مشاجرات مکرر با شریک زندگی خواهد شد تا خود و وفاداری خود را دوباره و دوباره ثابت کند. این می تواند خسته کننده باشد و از یک رابطه محکم جلوگیری کند.
چگونه می توان حسادت یک زوج را کنترل کرد؟
آیا می توان به حسادت غلبه کرد؟ پاسخ مثبت است، اما با تلاش های بزرگ. مانند بسیاری از دیگر تجربیات عاطفی دشوار، حسادت، اگر به درستی درمان شود، می تواند یک عامل برای رشد باشد، می تواند اولین قدم در افزایش خودآگاهی و درک بیشتر باشد.
- کنترل رفتار عاطفی می تواند سخت باشد. رفتار عاطفی خود را بپذیرید و قبول کنید که حسادت شما به ازدواج شما لطمه می زند.
- روی خودت کار کن. سعی کن اعتماد به نفس در خود را بالا ببرید.
- در مورد ریشه های حسادت با همسرتان بحث کنید.
- همسر خود را جاسوسی نکنید. از بین بردن حسادت در رابطه نیاز به ایجاد اعتماد دارد. یک شریک خوب باید به اندازه کافی به دیگران اعتماد کند تا بداند که عشق و اححترامی که بین آنهاست، بدون در نظر گرفتن شرایط است.
- به عنوان یک همسر حسود ، تصمیم بگیرید که رفتار خود را تغییر دهید. ممکن است نیاز به مشاوره فردی داشته باشید.
- این را قبول کنید که نمی توانید کسی را کنترل کنید.
- با هم، قوانین عادلانه ای را که می توانید هر دو با آنها زندگی کنید، تنظیم کنید.
- اگر یک همسر حسود نیستید، دروغ نگویید یا سعی کنید پنهانکاری نکنید..
چگونه باید با حسادت برخورد کنید؟
اگر احساس کردید که زندگی تان در اثر حسادت مورد تهدید قرار گرفته است، اقدامات متعدد می تواند به شما کمک کند:
- اجتناب از شرایطی که احتمالا موجب سوء ظن های کاذب شود. در یک بررسی، محققان دریافتند که همسر حسود تمایل دارد که فعالیت های فیس بوک و شبکه اجتماعی شریکش را نظارت کند. هرچه بیشتر آنها در صفحات خصوصی همسرشان جستجو کنند، بیشتر چیزهای نگران کننده خواهند دید که موجب افزایش حسادت آنها خواهد شد.
- با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید. اگر حسادت را تجربه می کنید، با همسرتان صحبت کنید، اما صحبت شما باید روی اصول باشد و اوضاع را بدتر نکند: اگر خشمیگن هستید و یا می خواهید اتهاماتی را به شریک زندگی تان تحمیل می کنید، این امر به شما کمک نمی کند. گفتگوی شما باید مستقیم، اما نه خصمانه باشد. آرامش خود را حفظ کنید و در این مورد که چگونه یک راه حل را پیدا کنید، بحث کنید.